Helyi közélet

2015.03.12. 13:50

Szúrja a gazdák szemét

Hajdú-Bihar - Berettyóújfalui gazdák az adóhivatalnak írott levelükben konkrét neveket említenek.

Hajdú-Bihar - Berettyóújfalui gazdák az adóhivatalnak írott levelükben konkrét neveket említenek.Nagyjából azzal egy időben, amikor Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben bejelentette, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata nyomán 14 földbérleti szerződést fel kell bontani a Hortobágyi Nemzeti Parkban, berettyóújfalui gazdák levélben hívták fel az adóhivatal regionális főigazgatójának a figyelmét bizonyos helyi visszásságokra. A gazdák egy olyan szövetkezetet említenek, amit az általuk néven nevezett magánszemélyek (mint írják) kimondottan adóelkerülési céllal hoztak létre. A Napló birtokába jutott levél írói úgy fogalmaznak, hogy ez az egész gazdasági tevékenység a csalások fedezetéül szolgál, hiszen a néven nevezettek számára csak a földalapú támogatás megszerzése a lényeg.

A haszonbérleti szerződések felülvizsgálatával kapcsolatos érdeklődésünkre a földművelésügyi tárca úgy reagált, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park már meg is kezdte a Kehi által kifogásolt szerződések felülvizsgálatát és felmondását. Hozzátették, hogy a birtoktestek határainak szükség szerinti módosítása után kerülhet sor az ismételt pályáztatásra.

HBN-PA


Legalább 14 földbérleti szerződést kell felbontani a Hortobágyi Nemzeti Parkban (HNP) a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálata után - idézte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára a miniszterelnök válaszát az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Ellenőrző albizottságának hétfői ülésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában