Helyi közélet

2015.05.14. 18:08

Indonéz vendégek az egyetemen

Debrecen - A Sam Ratulangi Egyetemmel kötött megállapodást a Debreceni Egyetem. A két intézmény főként a PhD-képzés területén működik majd együtt.

Debrecen - A Sam Ratulangi Egyetemmel kötött megállapodást a Debreceni Egyetem. A két intézmény főként a PhD-képzés területén működik majd együtt.

Különösen az agrár-, a gazdasági és a mérnökképzés iránt érdeklődött az az indonéz delegáció, amely az indonéz nagykövet és a Sam Ratulangi Egyetem rektorának vezetésével május 14-én érkezett a Debreceni Egyetemre. Az indonéz küldöttség látogatást tett a Műszaki, a Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási valamint a Gazdaságtudományi Karokon, majd Csernoch László rektorhelyettessel tárgyalt az együttműködés lehetséges területeiről, melyeket megállapodásban is rögzítettek.

A memorandum elősegíti a mezőgazdasági, mérnöki és a gazdasági területeken való kooperációt, az oktatók és diákok cseréjét, a közös kutatási és oktatási programokban való részvételt, valamint konferenciák és szemináriumok szervezést is.

Ellen Joan Kumaat, az indonéz Sam Ratulangi Egyetem rektora elmondta, hogy az 1965-ben alapított intézmény 11 karán 15 ezer diák tanul. Indonéziában állami és magánegyetemek is működnek. A felsőoktatás az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen ment keresztül: míg 1950-ben 10 felsőoktatási intézmény volt az országban 6500 hallgatóval, addig 2009-ben már 2975 intézményben több mint 4 millió diák vett részt a képzésben.

A Debreceni Egyetemre érkező indonéz hallgatók számát az is növelheti, hogy az Erasmus + program már az Európai Unió országain kívülre is kiterjed, támogatva a hallgatók és oktatók csereprogramját.

H. E. Wening Esthyprobo nagykövet a csütörtöki találkozón hangsúlyozta, hogy a követség minden támogatást megad a két egyetem közötti együttműködéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában