Helyi közélet

2015.03.13. 12:48

Olvasói levél és válasz: Nehéz fellépni a vonatra

Téglás - Idős olvasónk és felesége Tégláson lakik, és a Naplónál azt tették szóvá, hogy nagyon nagy a távolság a peron és az érkező vonatok alsó lépcsője között.

Téglás - Idős olvasónk és felesége Tégláson lakik, és a Naplónál azt tették szóvá, hogy nagyon nagy a távolság a peron és az érkező vonatok alsó lépcsője között. Ránézésre úgy sejtik, ez csaknem eléri a 70 centimétert. Folyamatosan stresszben vannak, nem történik-e baleset az utazásaikkor, mert nagyon nehéz, majdnem lehetetlen fellépniük – mondták, s kérdezték, lehetne-e, hogy a 3 lépcsős helyett 4 lépcsős kocsik közlekedjenek arra, amelyek alsó szintje közelebb van a peronhoz.

Naponta százan

Panaszukra és kérdésükre a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától (névvel alá nem írt levélben) a következő választ kaptuk: A megállóhelyen a peronok az úgynevezett sínkorona, azaz a sín felső síkjától mérve 30 centiméter magasak. A MÁV-START vasúti személykocsijai a nemzetközi (úgynevezett UIC) előírás szerint háromfokú lépcsős kialakításúak. Az alsó lépcsőfok távolsága a sín felső síkjától – a kocsik típusától függően – 520-540 milliméter. A padlószínt magassága pedig 1250 milliméter, az egyes lépcsőfokok közötti fellépő magasság 230-240 milliméter.

A téglási megállóhelyen napi átlagban kb. 100 darab jegyet ad el a vasútvállalat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában