Helyi közélet

2015.02.23. 13:23

Nem hallgattak, előadtak az egyetemisták

Debrecen - Közel háromszáz hallgató „váltotta” tudományos pályázatra diplomamunkáját.

Debrecen - Közel háromszáz hallgató „váltotta” tudományos pályázatra diplomamunkáját.

Rekordszámú hallgató tárta értő zsűri elé szakmai tevékenységének a Debereceni Egyetem (DE) Tudományos Diákköri Konferenciáján február 11-13 között. Az eseményen prezentáló kétszáznyolvannégy orvos- és egészségtudományi képzésben résztvevő diák csaknem kilencvennyolc százalékának nem lesz gondja a diplomamunkájával, az arra érdemes pályamunkákat ugyanis a zsűri jeles értékeléssel fogadja el szakdolgozatként. – A tíz perces előadásokat egyetemi tanárokból, professzorokból, intézményvezetőkből és szekciónként egy hallgatóból álló zsűri értékelte ötperces vita során – ismertette a háromnapos esemény menetét Rehó Bálint.

A DE Általános Orvostudományi Kar Tudományos Diákköri Tanácsának hallgatói titkára kiemelte: a kísérlet és immunológia, valamint a biokémia tagozatokban is hallott színvonalas és továbbgondolásra, kutatásra érdemes ígéretes beszámolókat. A legjobbaknak lehetősége nyílhat arra, hogy témáját mélyebben megismerje és eredményeit a jövő hasznára fordítsa. – Szekciónként az első és második helyezettek juthatnak az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK). Ezt azonban két évente szervezik meg, így a cívisvárosi intézményből kvalifikálható kilencvenhat főt a tavalyi és idei legsikeresebb diákok közül választjuk ki. Az országos megmérettetés nívós renedezvény, amelyen a részvétel előnyt jelenthet a köztársasági ösztöndíj, a továbbtanulás vagy munkavállalás esetén. Az OTDK nyereményei is mindig kecsegetőek, több jelentős kutatónk e rendezvény díjazottjaként kezdte pályáját – zárta a titkár.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában