Helyi közélet

2015.02.26. 19:43

Átalakul a szociális rendszer

Debrecen - Az alpolgármester szerint a szakszervezetek is elfogadták az átszervezést.

Debrecen - Az alpolgármester szerint a szakszervezetek is elfogadták az átszervezést.Miközben márciustól alaposan átalakul a szociális segélyezés rendszere, a legtöbb segélyt az állam helyett a helyi önkormányzattól kell majd igényelni, a városi önkormányzat közgyűlésén úgy döntöttek, hogy átszervezik a helyi szociális szolgálatot, melyet az ellenzéki DK képviselője, Varga Zoltán hevesen bírált.

Az átalakítás keretében például heti hat napról ötre csökkentik öt idősek klubjának nyitva tartási idejét.

Az önkormányzat eddig 235 idős embernek biztosított nappali ellátást, melyet most 165-re csökkentettek. A változások részeként, az érintett intézményekben hat munkahelyet megszüntetnek. Ezzel párhuzamosan bezárják a kiskorú fogyatékosok nappali ellátásával foglalkozó Böszörményi út 148. és az Ibolya utca 24. szám alatt működő épületeket. Az ott gondozottakkal a Ruyter utca 7. szám alatt foglalkoznak tovább.

Az átszervezéssel kapcsolatban a közgyűlési vitában Dr. Papp László polgármester azt ígérte, hogy ezután sem lesz rosszabb színvonalú az ellátás, viszont racionálisabban fog működni a rendszer. – A város nem nyújtózkodhat túl a takaróján – jelentette ki. A szociális dolgozókat tömörítő szakszervezettel történt egyeztetés során az érdekképviselet is elismerte, hogy ezek az intézmények nem voltak kellően kihasználva – tette hozzá Komolay Szabolcs alpolgármester.

HBN-OCs


Debrecen - Rendes ülését tartotta 9 órától Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése, a képviselők 15+1 napirendi pontot tárgyaltak. Munkatársunk a helyszínen tartózkodik, kövesse élő tudósításunkat!


Debrecen - Stabilitásra törekszik a debreceni önkormányzat a most kezdődő új pénzügyi évben.


Debrecen - Az ellenzéki tiltakozás ellenére is megkötik a szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában