Helyi közélet

2015.02.23. 18:31

Hibáztak, de károkozás nem történt

Debrecen - Sem védett növény, sem védett állat nem szenvedett kárt a cserjeirtás következtében.

Debrecen - Sem védett növény, sem védett állat nem szenvedett kárt a cserjeirtás következtében.Az ország természetvédelmi helyzetére, a térség természeti állapotának egészére nincs jelentős hatással a cserjeirtás, valamint azt fészkelési időszakon kívül végezték, így közvetlenül nem okozta védett fajok egyedeinek károsodását.” Ezt a megállapítást tette a tiszántúli környezetvédelmi hatóság a napokban nagy port kavart parkerdei aljnövényzet engedély nélküli eltávolításának kivizsgálása után - jelentette be dr. Papp László polgármester és dr. Szekeres Antal jegyző a helyszínen megrendezett hétfői tájékoztatójukon.

A polgármester elismerte, hogy az előkészítés során a polgármesteri hivatal illetékes osztálya hibát követett el, amikor a szükséges engedély beszerzése nélkül adtak utasítást a Dehusz Kft.-nek a cserjeirtás elvégzésére. Amint erről a természetvédelmi szervezetektől a jegyző tudomást szerzett, leállíttatta a munkát, és megkérte annak kivizsgálását, hogy történt-e károkozás a Békás-tó körüli területen, az erről született határozatot – melynek legfontosabb részét már idéztük - hétfőn kapták meg a az illetékesek.

Papp László arról is beszámolt, hogy az élőhely megzavarását (ez a legenyhébb fokozatú természeti kár) eredményező mulasztást elkövető dolgozó már nem áll alkalmazásban a hivatalnál. Ami pedig a folytatást illeti, csak akkor kezdenek újra az aljnövényezet szakszerű eltávolításába, ha megkapják hozzá a szükséges engedélyt.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában