Helyi közélet

2014.12.29. 13:27

Bölcsőtől a sírig tartott

Hajdú-Bihar - Három hónap alatt egy egész évre elegendő esemény történt, avagy sűrű első negyedévünk volt idén.

Hajdú-Bihar - Három hónap alatt egy egész évre elegendő esemény történt, avagy sűrű első negyedévünk volt idén.

Miközben a világ minden idők legdrágább téli olimpiájával és az egyre súlyosbodó ukrán válsággal volt elfoglalva, addig mi az év első hónapjában azzal szembesültünk, az éltető nedűt vonják meg a legkisebbek szájától egy tollvonással. A Napló elsőként számolt be a debreceni anyatejgyűjtő bezárásáról, végigkövette a kálváriát egészen a megnyugtató megoldásig és újranyitásig.

Forró téma volt még januárban a gázkészülékek felülvizsgálata és a devizahitelesek ügye, a kedélyeket pedig az sem hűtötte le, hogy több száz hordónyi veszélyes vegyi anyag folydogált már évek óta a Hortobágy közelében Balmazújváros mellett, mire a „zöldeknek” sikerült változást elérni.

Némi örömöt a hó, a főtéri műjégpálya és a napról napra érkező új villamosok csempésztek a januárba. Február azonban gyorsan bizonyította, lehet ez még rosszabb is. Tragikus balesetben két kiváló berettyóújfalui orvost veszítettünk el, s még fel sem ocsúdtunk a bánatból, amikor a hírt kaptuk: tragikus hirtelenséggel távozott az élők sorából Borbély Szilárd író. Nemcsak az irodalombarátok, de a földjeiket sirató hortobágyi gazdák is feketével írták fel e hónapot naptárjukba.

Február 26-án azonban megjött a várva várt fordulat. Az új 2-es villamos vonal és járművek átadása boldog, történelmi pillanat volt, még akkor is, ha el kellett búcsúznunk miatta a 31-es busztól. A március számos meglepetést tartogatott. Bige helyett Csányi vitte a nádudvari KITE Zrt.-t, míg az idén 80 éves Kóti Árpád Kossuth-díjjal térhetett haza március 15-én. Egy pillanatra úgy tűnt, megmenekülhet a debreceni húsipar, s akkor még arra is volt remény, hogy nem kerítik körbe a Parkerdőt. Ám hiába reménykedtünk, végül mindkettőnél a rosszabb forgatókönyv valósult meg. De, hogy jóval zárjuk e visszaemlékezést, ne feledjük, ebben a negyedévben már javában készült az új stadion, a Békás-tó környéke, s a Nagytemplom is szépült az állványok erdejében.

HBN-SZFÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában