Helyi közélet

2014.11.19. 14:13

Jegyzet: Adj helyet mindnek!

<em>Máig emlékszem a gyermekorvos szavaira, aki azt mondta, hogy ha minden hátrányos helyzetű kisgyermek bölcsődés lehetne, biztonságban, közösségben fejlődhetne, napi ötször étkezhetne, kevesebb szociális problémát hurcolna a társadalom</em>. <strong>Barak Beáta jegyzete</strong>.

Máig emlékszem a gyermekorvos szavaira, aki azt mondta, hogy ha minden hátrányos helyzetű kisgyermek bölcsődés lehetne, biztonságban, közösségben fejlődhetne, napi ötször étkezhetne, kevesebb szociális problémát hurcolna a társadalomBarak Beáta jegyzete.Ha azok, akik bár mélyről jöttek, de pici korukban megkapnák ezt a lehetőséget, bizonyosan felelősebb szülőként vállalnának gyermekeket. Az tehát, hogy a kormány jövő szeptembertől az óvodalátogatáshoz köti a családi pótlék folyósítását, ehhez képest túl egyértelmű, kétséget kizáróan jó intézkedés; sőt, felmerül a kérdés, miért van olyan gyermek, aki huzamosabb ideig nem jár óvodába?

Amíg a hiányzások okát keresse a szociális védőháló, akad egy másik probléma is, a férőhelyek száma. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azt is elmondta, azért jövő szeptembertől vezetik be a rendszert, mert akkorra lesz elegendő férőhely. Nos, erre kíváncsiak leszünk, hiszen köztudott, mennyivel előre kell jelezni az intézményválasztást (ez a probléma a bölcsődében hatványozódik). Reméljük, a férőhelyek kapcsán gondolnak azokra, a sérült gyermeket nevelő családokra is, akik megfelelő intézmény híján kényszerülnek otthoni létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában