Helyi közélet

2014.10.01. 14:36

Keményebbek a rendőrök

Hajdú-Bihar - Az érintett településeken élők örömmel tapasztalják a határozottabb fellépést.

Hajdú-Bihar - Az érintett településeken élők örömmel tapasztalják a határozottabb fellépést.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy hétfő óta a rendőrség látványos ellenőrzésekbe kezdett a Komádi-Biharkeresztes útvonalon. A járőrök jelen vannak a községekben és folyamatosan ellenőrzik a teherforgalmat. Ennek eredményeként máris jelentősen csökkent a falvainkon áthaladó kamionforgalom. A lakosság azonban kételkedik, nem akarjuk elhinni, hogy ez a sok éve fennálló probléma ilyen rövid idő alatt megszüntethető” – írta levelében Gerdán Tibor körösszakáli olvasónk.

A Naplóban az elmúlt hetekben többször foglalkoztunk azzal, hogy az ártándi kavicsbányából Békéscsabára sódert szállító kamionok sofőrjei (elkerülendő a 42-es és a 47-es főutakon az útdíj megfizetését) a Körösszegapáti-Körösszakál-Magyarhomorog-Komádi útvonalat választják, pokollá téve az ott élők mindennapjait. Repedeznek a házfalak, a kerékpárosok a keskeny nyomsávon sokszor érzik életveszélyben magukat, a szülők pedig a gyerekeiket féltik. Az elmúlt napokban több érintett faluban a képviselőtestület elé került a probléma, és az ez ügyben hozott határozatok a választások után felálló új önkormányzatokat is kötelezik.

HBN


Hajdú-Bihar - A negyventonnás kamionok semmibe veszik a súlykorlátozást. Életveszélyes spórolás?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában