Helyi közélet

2014.10.22. 17:47

Beszélgetős esték a Vojtina Bábszínházban

Debrecen - Módszerek, stílusok, bábjáték, színházi nevelés, drámapedagógia – többek között ezek azok a hívószavak, amelyek köré szerveződik minden hónap egy-egy alkalma.

Debrecen - Módszerek, stílusok, bábjáték, színházi nevelés, drámapedagógia – többek között ezek azok a hívószavak, amelyek köré szerveződik minden hónap egy-egy alkalma. S szó lesz még a partnerségről, az együttműködésről, a nevelésről, a szolidaritásról, a művészetek erejéről, de leginkább a mindennapok kérdéseinek halmazairól.

A tervek szerint egy-egy témához meghívott előadók, hozzászólók segítségével beszélgetésekre törekszenek. Az estére várnak pedagógusokat, szülőket, szakembereket, akik a megközelítési irányok felvázolása után kérdéseikkel, észrevételeikkel segíthetnek a megoldások keresésében, összefüggések teremtésében, vagy akár a tisztánlátásban. Az esték két részből állnak: a felvetett téma körüljárásából a meghívott előadó vezetésével, majd a tematikához előre összegyűjtött kérdések válaszai során kialakult párbeszédből.

Az együttlétek a Vojtina Bábszínház Játszószínházában általában 18.00-tól 20.00 óráig tartanak majd. Hét témát terveznek az évadban. Az esték dátumait és a teljes tematikát hamarosan részletesen megismerhetik a bábszínház címlapján.

A beszélgetős esték első alkalma: 2014. október 27. (hétfő) 18.00-20.00 óra között

Helyszín: Vojtina Bábszínház – Játszószínház

Téma: Művészettel nevelés – művészetre nevelés – művészetterápia

Meghívott vendég: Kiss Virág (vizuális nevelő és művészetterapeuta, matematika, rajz- és környezetkultúra szakos tanár, doktorjelölt), főiskolai oktató a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének Humántudományi Intézetében

Az est házigazdája: Láposi Terka

- Szakács Zsuzsi -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában