Helyi közélet

2014.08.14. 16:39

Hajdúsági Expo péntektől

Hajdúböszörmény - Az agrárium és a vidékfejlesztés szereplői találkozhatnak.

Hajdúböszörmény - Az agrárium és a vidékfejlesztés szereplői találkozhatnak.Augusztus 15-én kezdetét veszi a III. Hajdúsági Expo regionális ipari, kereskedelmi és mezőgazdasági gépkiállítás és termékbemutató, valamint talajművelő show a Hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola területén.

– Az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság különösen fontos szerepet szán az elkövetkezendő időszakban a vidéken élők és az ott dolgozók életminőségének javítására. Az ilyen és ehhez hasonló rendezvények pedig még inkább elősegítik törekvéseinket, hiszen az agrárium és a vidékfejlesztés szereplői itt találkozhatnak, megismerhetik az esetleges problémákat, hatékonyabban fókuszálva azok megoldására. Sőt, hosszú távú, egymást kölcsönösen segítő és támogató munkakapcsolat jöhet létre ez által, valamint az információáramlás és eszmecsere olyan színtere ez a rendezvény, amely példamutató lehet a jövőre nézve a vidéket érintő, a vidék problémáira megoldást kereső törekvésekre – fogalmazott Kis Miklós Zsolt, aki a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára. Nemcsak az államtitkár üdvözli a rendezvényt, hanem mindazok, akik osztoznak a hajdúsági közös múltban, a föld szeretetében és tiszteletében, illetve a már pár éve ismerős traktorhúzó versenyek hangulatában.

Döntően mezőgazdasági

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiemelt jelentőségű rendezvényként tekint a Hajdúsági Expóra. Hajdúböszörmény környékén találhatók az ország legjobb adottságú termőhelyei. Közel 2200 kamarai tag végez itt agrárgazdasági tevékenységet. A rendezvény fő vonzereje, a traktorhúzás és a kiállítás is döntően mezőgazdasági vonatkozású.

A rendezvényen „kamarai piac” működik majd, ahol tagjaink számára ingyenes kiállítási és árusítási lehetőséget biztosítunk – mondta Szabó Sándor, a NAK megyei elnöke.

HBN


Hajdúböszörmény - Az eddigiektől is több cég jelezte részvételi szándékát.


06.08.2014 | Hajdúböszörmény, 2014. augusztus 6., szerda (MTI) - A Hajdúsági Nyár 2014 keretében rendezik meg augusztus 15-17-én a Hajdúsági Expót, a Traktorhúzó Európa Kupát, az Ipari-, Kereskedelmi- és Mezőgazdasági Gépkiállítást és Termékbemutatót, valamint a Nagy Talajművelő Show-t a Hajdúböszörményben.


Hajdúböszörmény - Az eddigi legnagyobb hajdúsági eseménynek, a III. Hajdúsági Expónak az idén is a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola ad otthont.


18.06.2014 | Hajdúböszörmény, 2014. június 16., hétfő (MTI) - Talajművelő show-val egészül ki az idei, harmadik Hajdúsági Expo augusztus 14-19. között megrendezésre kerülő programsorozata - jelentette be a rendezvény főszervezője, a helyi traktorhúzó egyesület elnöke hétfőn Hajdúböszörményben, sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában