Helyi közélet

2014.07.02. 15:08

Újabb meghívásokat hozhat a debrecenieknek a távoli kaland

Debrecen - Hazaérkezett a napokban Indonéziából a Debreceni Hajdú Táncegyüttes tánckara.

Debrecen - Hazaérkezett a napokban Indonéziából a Debreceni Hajdú Táncegyüttes tánckara.Fellépések sorozata és a fesztiválzáró után – közel kétnapos utazást követően – június 24-én délután érkeztek meg Debrecenbe a tánckar tagjai.

– A gépekre feladott poggyászok a kosztümökkel és a nagybőgő már nem voltak ilyen szerencsések, nekik még egy napig élvezniük kellett a frankfurti repülőtér „vendégszeretetét”, azonban egy nappal később a bőröndök is hazataláltak – számolt be a Naplónak az utazás meglepő körülményeiről is Rózsavölgyi Bálint.

Mint korábban hírül adtuk, az együttes felnőtt társulata június 14–23. között – egyedüli kelet-közép európai tánckarként – az indonéziai Tenggarongban, az Erau International Folklore & Art Festival elnevezésű rangos nemzetközi találkozón vett részt.

– Az együttes vendégszereplése igazi kuriózum volt Borneó szigetén, amit a több ezer – a tánckar tagjairól készült – fényképen, a fesztivál igazgatójának és a Folklórfesztivál-szövetségek Nemzetközi Tanácsa (CIOFF) indonéz szekciója vezetőjének személyes gratulációin túl mi sem igazol jobban, mint az, hogy újabb meghívások lehetőségéről tárgyalhattak a vezetők mind az indonéz szervezőkkel, mind a résztvevő nemzetközi delegációk illetékeseivel.

– A Debreceni Hajdú Táncegyüttes indonéziai turnéja nem valósulhatott volna meg támogatók nélkül. Szeretnénk megragadni az alkalmat és köszönetet mondani azoknak a cégeknek, magánszemélyeknek és önkormányzatoknak, akik és amelyek elősegítették, hogy a tánckar méltón képviselhesse Debrecent, Hajdú-Bihar megyét és Magyarországot Indonéziában – tette hozzá Rózsavölgyi Bálint.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában