Helyi közélet

2014.06.10. 08:44

Sok változás öt hónap alatt

Hajdú-Bihar - Kósa Lajos motort örökölt, Kulcsár Gergely házat vett, Halász János több milliót törlesztett.

Hajdú-Bihar - Kósa Lajos motort örökölt, Kulcsár Gergely házat vett, Halász János több milliót törlesztett.

Az Országgyűlés május 6-ai megalakulása óta 30 napja volt a képviselőknek vagyonnyilatkozataik leadására. A múlt pénteken közzétett dokumentumok közül mai lapszámunkban az ismét (vagy újonnan) Parlamentbe került, hajdú-bihari kötődésű képviselők vagyonát vettük számba. Bár dr. Oláh Lajos és Bartos Mónika idén is bekerült, előbbi már budapesti egyéni képviselőként, utóbbi pedig országos listáról, ráadásul jelentős helyi kötődése sincs. A csökkentett létszámú országgyűlésben májustól – a korábbi 17 helyett – tíz politikus képviseli megyénket, s közülük csak egy a hölgy, aki ráadásul újonnan is érkezett.

Megtakarítások

A nádudvari Bangóné Borbély Ildikó nyilatkozata szerint semmilyen vagyona (ház, autó, megtakarítás) nincs, jegyez azonban közel 2,7 millió forint hitelt. Ezzel együtt mintegy 92 millió forint hitele (ez 100 millió volt) és 49 millió (korábban 50 millió) forint megtakarítása keletkezett politikusainknak január óta, akkor adták le ugyanis a 2013-as évre vonatkozó adatokat. A Napló mai számának 7. oldalán közölt vagyonnyilatkozatokból kiderült, Kósa Lajos örökölt egy BMW C 650-es motort, míg Kulcsár Gergely feleségével házat vásárolt, bár az előző években soha nem tüntetett fel megtakarítást.

Nem tüntette fel

Hasonlóképp kérdéses, hogy öt hónap alatt miből tudott Halász János 5,7 millió forint tartozást törleszteni, míg a megtakarításai változatlanok maradtak. Feltűnő volt továbbá, hogy a korábbi évekkel ellentétben sokan nem tüntettek fel semmilyen jövedelmet (bár az összeg kiírása eddig is csak lehetőség, s nem kötelezettség volt).

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában