Helyi közélet

2014.06.30. 08:13

Nyíradony a szenvedélye - ez meghozta az államtitkári kinevezését

Nyíradony -  A 21. alkalommal megtartott Ligetalja Kulturális Napok záró rendezvénnyé szelídült vasárnapra, ugyanis Tasó László polgármester július 1-jei, államtitkári kinevezését előzte meg, s utolsó polgármesteri napját jelentette.

Nyíradony -  A 21. alkalommal megtartott Ligetalja Kulturális Napok záró rendezvénnyé szelídült vasárnapra, ugyanis Tasó László polgármester július 1-jei, államtitkári kinevezését előzte meg, s utolsó polgármesteri napját jelentette. Bár még 30 napig hivatalosan lehet a nyírségi település vezetője, vasárnap elköszönt; Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter „elkérte” a várostól államtitkárai sorába. Tasó László, aki 20 éven keresztül vezette a várost kiemelte, hogy a Ligetalja Napok célkitűzése mindig is a hagyományok megőrzése és továbbfejlesztése volt.

Ehhez párosult a barátság, a tisztelet kifejeződése és a teljesítmények elismerése – mondta ezt a szomszédos települések vezetői jelenlétében, akikkel az utóbbi két évtizedben együtt dolgozott. – László, hívlak a csapatba! - így Seszták, aki szerint meg fogják mutatni a pestieknek, hogy vidékiek is tudnak jó minisztériumot csinálni.

A település igazi ereje a barátságokban van, az, hogy az elmúlt évek tele vannak eredményekkel, ennek is köszönhető – fogalmazott Tasó László „elköszönő” polgármester, aki július 1-től új, államtitkári munkájába kezd bele. Mint kiemelte, októberig eddigi alpolgármestere, Kondásné Erdei Mária veszi át a feladatait, de bízik benne, hogy nem csak arra az időre, hanem folytatja tovább a megkezdett munkát.

Ismerik a vidéket

A Ligetalja - napok záró napján részt vevő Seszták Miklós nemzeti fejlesztés miniszter elárulta, hogy ő maga is átélte, milyen, amikor szíven-lelken üti az embert egy felkérés. Amikor őt Orbán Viktor felkérte miniszternek, úgy mondta, csináljon harcos minisztériumot. Ezen elgondolkodva nézte át Seszták a frakciónévsort, kereste a potenciális államtitkár-jelölteket, s megakadt a szeme Tasó nevén, aki egyszer úgy fogalmazott, neki „Nyíradony a szenvedélye”.

– Így kerülhetett egy harcos minisztériumba egy szenvedélyes, magyar ember - magyarázta Seszták. Hozzátette, mindketten tudják, milyen a vidéki lét, így képesek azt képviselni magasabb szinten is. Mint folytatta, 94 előtt Adony egy szürke kisváros volt, de Tasó László munkáját jellemzi, hogy visszatértek bele a színek. „Barátként, nem miniszterként jöttem ide” – mondta Seszták, s ezt bizonyítandó összetépte előre megírt beszédét, majd kölcsön kérte a városlakóktól polgármesterüket. Örömmel konstatálta, hogy Nyírmártonfalva polgármesterével beszélgetve megtudta, az ottani görögkatolikus pap felesége Seszták – lány volt. (A miniszter édesapja egyébként szintén görögkatolius lelkész volt, Kisvárdán éltek). Távozóban a város ajándékát, egy tusrajzot vett át.

HBN-Barak Beáta




Budapest, 2014. június 12., csütörtök (MTI) - Államtitkári kinevezése miatt hét polgármesternek is le kell mondania városvezetői posztjáról, hogy ezzel megszüntesse az összeférhetetlenséget.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában