Sport

2016.12.04. 13:41

Egy újabb Loki-vereség...

Debrecen - Továbbra is roppant gólképtelen a DVSC, így pedig nehéz pontokat gyűjteni.

Debrecen - Továbbra is roppant gólképtelen a DVSC, így pedig nehéz pontokat gyűjteni.

Valójában csak az utóbbi évek hagyományai miatt nevezhettük rangadónak a szombat esti Loki-Videoton bajnoki mérkőzést, mert a két együttes tabellán elfoglalt helyezése nincs igazán köszönő viszonyban egymással. A székesfehérváriak a második pozíciót foglalják el és ott lihegnek a listavezető Vasas nyakán, míg a debreceniek inkább hátrafelé tekingetve állnak a nyolcadik helyen. Tény, nem ehhez szokott a cívisvárosi publikum, sajnos a portugál vezetőedző, Leonel Pontes eredményei nem adnak okot a derűlátásra. Bár a piros-fehérek játéka általában nézhető, de egyre inkább úgy tűnik, nincs olyan ember a keretben, aki képes a góltermelésre. Nem volt ez másként a Vidi elleni meccsen sem a Nagyerdei Stadionban.

Több hiányzó

Némileg felforgatott összeállításban lépett pályára a Debrecen, különösen igaz volt ez a védelmére, mert sérülés miatt kimaradt a kapus Danilovics, valamint Mészáros és Bobko, ezért Verpecz előtt a Nagy Z.-Brkovics-Szatmári-Völgyi négyes kezdett.

Mindjárt a tizedik percben felszisszentek a hazai nézők, ugyanis Lazovics ütközött a hátulról érkező Brkoviccsal a hazai tizenhatoson belül, de Erdős nem látta indokoltnak, hogy büntetőt ítéljen. A mezőnyben most is tetszetős dolgokat műveltek a vendéglátók, sőt az első félidő közepén Holman közelről majdnem megszerezte a vezetést, de Kovácsik bravúrral állta útját a labdának. Nem sokkal később Róbert Vittek is helyzetbe került, azonban rossz megoldást választott.

Hadzic bevágta

A szünet után egy nagy ziccert még megúszott a Loki, amikor Verpeczet fejbe lőtték közelről, azonban nem sokkal később Hadzic már kíméletlenül bevágta néhány méterről a léc a labdát. A fehérvári futballista jó értelemben vett agresszivitása gólt ért, betört a tizenhatoson belülre, fejjel megtolta a játékszert és erőből a hálóba bombázott.

A DVSC-nek most már futnia kellett az eredmény után, ami nem is tűnt reménytelen hajszának, hiszen a lehetőségeket megteremtette a fehér mezes gárda. Előbb Holman okos lövését fülelte le Kovácsik, majd hat méterről, ziccerben Vittek próbálkozhatott, de nagyon rosszul lőtt a szlovák támadó. Nem ment be, ahogyan Djelmic lövése sem a hajrában, ezért nem lehetett más a vége, mint újabb vereség.

A kérdés az, hogy az utolsó idei fordulóban, az Újpest ellen sikerül-e biztató eredménnyel téli pihenőre vonulniuk a hajdúságiaknak, vagy továbbra is marad ez az eredménytelenség, közel a kieső helyekhez.

HBN


Mesterszemmel

Leonel Pontes: A Videoton nem érdemelt győzelmet, volt néhány nagyon tiszta helyzetünk, ellenfelünk gólját pedig hatalmas egyéni hiba előzte meg. A csapat taktikailag jól játszott, kiegyenlített mérkőzésen vagyunk túl, a meccs néhány részében jobban is játszottunk, mint az ellenfelünk. Nem érdemeltek vereséget a játékosok, de a futball néha nem igazságos. Az első félidőben nagy nyomást tudtunk helyezni a vendégekre, a támadó harmadban viszont rendre rossz döntéseket hoztunk. A játékvezetők részéről ma elmaradt egy-egy tizenegyes mindkét csapatnak, a végén pedig néha feleslegesen szakították meg a játékot. Azt viszont szeretném leszögezni, hogy nem a bírók miatt nyert 1-0-ra a Videoton.

Henning Berg: A talaj kemény volt, különösen az egyik térfél, ez volt is némi hatással a mérkőzésre, hiszen mindkét csapat akkor tudott jobb támadójátékot bemutatni, amikor a pálya puhább részére került. Az első félidőben jól játszottunk, már akkor be kellett volna találnunk. A második játékrészre a DVSC agresszívabban jött ki, feljavult a játékuk, de úgy gondolom, hogy eleget tettünk a győzelemért. Jól védekeztünk a második játékrészben és Kovácsik Ádám is remekül védett. Elégedett vagyok az eredménnyel, különösen elégedett vagyok a játékosok mentalitásával és hozzáállásával, örülök, hogy végre idegenben is sikerült nyerni. Volt, hogy a játékunk jobb volt idegenben, mint ma, de ezúttal miénk lett a három pont, ez volt most a legfontosabb.


OTP Bank Liga, 18. forduló

DVSC – Videoton 0–1 (0-0)

Nagyerdei Stadion, 1814 néző. Vezette: Erdős (Márkus, Farkas)

DVSC: Verpecz - Nagy Z., Brkovics, Szatmári, Völgyi – Filip (Takács, 77.), Tőzsér – Jovanovic (Djelmic, 70.) Holman, Szakály (Horváth Zs., 65.) - Vittek

Videoton: Kovácsik - Nego, Vinícius, Stopira, Szolnoki - Pátkai, Juhász, Hadzic - Scsepovics, Lazovics, Géresi

Gól: 0-1 Hadzic (61.)

Sárga lap: Jovanovic (70.), Völgyi (75.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!