Helyi közélet

2014.06.13. 18:35

Nincsenek még kihívók

Debrecen - Az országos szervezetek véglegesítik a pártok helyi javaslatait.

Debrecen - Az országos szervezetek véglegesítik a pártok helyi javaslatait.

Egyik ellenzéki pártnak sincs még hivatalos polgármesterjelöltje – derült ki körképünkből, amelyet azt követően készítettünk, hogy csütörtökön hivatalossá vált: a Fidesz dr. Papp László alpolgármestert indíthatja a pozícióért.

– Előbb a 24 önkormányzati képviselő-jelöltünket választjuk ki, ezt követően határozunk a jelöltünkről még júniusban – tudtuk meg Kőszeghy Csanád Ábeltől, a Jobbik debreceni szervezetének elnökétől.

Megtalálta viszont jelöltjét az LMP, de még országos jóváhagyásra várnak. A párt munkatársa azt mondta, a nevét csak a nyár végén hozzák nyilvánosságra.

Az MSZP-nél a helyi szervezet javaslatot tehet, és azt terjesztik a megyei, majd az országos elnökség elé. Szathmári Károly hangsúlyozta, még nem döntöttek, hogy saját, vagy a baloldali pártokkal és a civilekkel közös jelöltet támogatnak.

A DK-s Varga Zoltán azt mondta, a váltáshoz széleskörű összefogás szükséges. Ha ez nem jön össze, akkor saját jelöltet állítanak.

Az Együtt-PM-nél a kiválasztás zajlik, egyelőre saját indulóban gondolkodnak.

A Civil Fórumnál később határoznak a jelöltről, egyelőre több is van.

A DISZ politikusát, dr. Dobrossy Istvánt lapzártánkig nem értük utol.

HBN


Debrecen - Komoly többséggel szavazta meg a Fidesz-tagság dr. Papp Lászlót polgármester-jelöltnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában