Helyi közélet

2014.06.07. 18:19

Lekapcsolták a Klubrádió debreceni adását

Debrecen - Utolsó vidéki frekvenciáját is elvesztette az ellenzéki rádió.

Debrecen - Utolsó vidéki frekvenciáját is elvesztette az ellenzéki rádió.

Csak sistergés hallható péntek délután óta a helyi 93,5 MHz-en, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság lekapcsoltatta a Klubrádió adásának továbbítását. A hivatal indoklása szerint a frekvenciát működtető cég, a Lokomotív Rádió Kft. jelentős összegű frekvenciadíjjal tartozik az államnak. Erről korábban bíróság előtt egyezkedtek a felek, de első és másodfokon is az NMHH nyert, a Kúria pedig nem fogadta el a fellebbezést.

A történteket követően a Lokomotív Rádió kft. az alábbi közleményt adta ki:

"Lett volna törvényes megoldás a Klubrádió debreceni adásának folytatására. A Médiatanács azonban élt végtelen hatalmával, és lekapcsoltatta alárendeltjeivel a debreceni adót. Ezzel a lépésével súlyosan megsértette a sajtószabadságot és indokolatlanul fosztott meg a rádióhallgatás lehetőségétől több ezer debreceni hallgatót."

- HBN-OCs -


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken leállíttatta a debreceni Lokomotív Rádió adását. A hatóság tájékoztatása szerint a médiatanács díjfizetés elmulasztása miatt mondta fel a rádiót működtető cég szerződését, ennek jogszerűségét a Kúria is megállapította. A Lokomotív Rádió - amely a Klubrádió hálózatos partnere - közleményében azt írta, lett volna törvényes megoldás az adás folytatására, és a médiatanács a lépéssel megsértette a sajtószabadságot. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában