Helyi közélet

2014.06.18. 15:14

40-es tábla, amíg a lámpa készül

Debrecen-Józsa - A város és a településrész közötti közlekedési kapocs biztonsága a cél.

Debrecen-Józsa - A város és a településrész közötti közlekedési kapocs biztonsága a cél.A 35-ös főút józsai szakaszán 40-es tábla lassítja a forgalmat - jelezték olvasóink is, sőt kedden már szakemberek irányították a forgalmat, mert látványos munkálatok zajlanak. Azt gondoltuk, az utat üzemeltető Közút az illetékes, de ők arról tájékoztattak, hogy Debrecen város beruházása van folyamatban. Keddre megérkezett a válasz, Balázs Ákos, a Fidesz frakcióvezetője a helyszínen tájékoztatott, közvilágítás-korszerűsítés zajlik, a beruházás során a józsai kerékpárút és a Józsára vezető út közvilágításának bővítése történik.

Fő a biztonság

- A fedezetet az önkormányzat Kertségi Fejlesztési Programja biztosítja, a építkezés első üteme már elkészült tavasszal, akkor 12 darab oszlopot és 24 világítótestet helyeztünk el. Most a II. ütem munkálatai láthatóak, a kiásott árokba kerülnek a vezetékek, majd felállítanak újabb 20 oszlopot - mutatta a frakcióvezető hangsúlyozva, ezzel szinte teljes hosszában meg tudják világítani a kerékpárutat és az útpályát is. Fontos ez, mert nap mint nap futnak, bicikliznek, s nem utolsó sorban munkába járnak ott sokan, így biztonságossá kellett tenni az útszakaszt. A jelenlegi építkezés a hónap végéig tart, akkor szűnik meg a sebességkorlátozás az útszakaszon. Mint megtudtuk, még egy ütem várat magára: a két, új lámpákkal felszerelt útszakasz mellé biztonságtechnikai okokból szalagkorlát kerül, várhatóan szeptemberben. A beruházás három részletének költsége összesen 25 millió forint - tudtuk meg.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában