Helyi közélet

2014.05.13. 08:20

Az iskola névadójára emlékeztek Pocsajban

Pocsaj - Az elmúlt héten az iskola névadójára, Lorántffy Zsuzsannára emlékeztek a pocsaji diákok: számos program várta őket délutánonként.

Pocsaj - Az elmúlt héten az iskola névadójára, Lorántffy Zsuzsannára emlékeztek a pocsaji diákok: számos program várta őket délutánonként.2002 óta minden évben van Lorántffy-hét az iskolában: ilyenkor ötletes versenyek, programok várják a jelentkezőket.

Részt vettek futball-kupán, aszfalt rajzversenyen, népdal- és versmondó versenyen, valamint a „Magyarország, szeretlek!" c. vetélkedőn a diákok. A szoros küzdelemben végül megszülettek az eredmények, ahol értékes tárgy- és könyvjutalmakat kaptak a nyertesek.

A zárónapon az 5/a osztály tanulói adtak ünnepi műsort, ahol bepillantást nyerhetett a közönség Lorántffy Zsuzsanna életébe. A műsorra Fantoly Anna tanárnő készítette fel az gyerekeket.

Az ünnepség után a parkban elhelyezett Lorántffy-szobornál koszorúkat helyeztek el a pocsaji, illetve a kismarjai iskola, a Pocsaj Nagyközségi Önkormányzat, a Román és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat részéről.

Verssel emlékeztek a fejedelemasszonyra Aliman Nikolett és Vince Fruzsina 8/b osztályosok, Simon Hajnalka 4/a osztályos tanuló előadásában pedig éneket hallhattak.

- Nagyné Kelemen Mónika - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában