Helyi közélet

2014.04.01. 10:20

Állni látszik az építés

Derecske - Rugalmasnak, de lassúnak tűnik a fejlesztő ténykedése.

Derecske - Rugalmasnak, de lassúnak tűnik a fejlesztő ténykedése.

Egyelőre állni látszik az M35-ös elkerülő továbbépítésének ügye: Derecske nem adott meg egy hozzájárulást, viszont ezért nem is kereste az önkormányzatot senki…

Az M35-ös út 4-es főútnál lévő végétől Berettyóújfaluig tartó, 24,8 kilométeres szakaszának építési engedélyéhez Derecske annak ellenére nem adott hozzájárulást, hogy kérésének megfelelően áttervezték az ottani csomópontot – erről Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetője tájékoztatta lapunkat (ahogyan nemrég írtuk).

– Azért kértük az áttervezést, hogy kevesebb értékes, település körüli termőföldön haladjon keresztül az út, és valóban módosítottak, aminek örülünk, előremutató lépés – erősítette meg az elmondottakat Bakó István, Derecske polgármestere. Hozzátette azonban, hogy az M35-ös ügyében fél éve nem kereste meg őket senki. A város jegyzője jogi problémák miatt utasította el a hozzájárulást már korábban, és a polgármester úgy véli, nem sürgős a NIF számára a rendezés. Ugyanakkor hangsúlyozta: nem megakadályozni akarják az útépítést, csupán a jogszabályokban foglaltakat tartják be.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában