Helyi közélet

2014.03.14. 19:59

Ünnepség és koszorúzás Körösszegapátiban

Körösszegapáti - Pénteken délután együtt emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulójáról a település lakói.

Körösszegapáti - Pénteken délután együtt emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulójáról a település lakói.

Előbb a szépen feldíszített kultúrházban gyülekeztek, ahol a helyi református gyülekezeti énekkar Csizmadia Tibor tiszteletes vezényletével az ünnepet köszöntő többszólamú feldolgozásokat énekelt. Most mutatkoztak be először az énekkar tagjai a Református Egyháztól kapott, a Debreceni Református Kollégium színeit idéző köpenyben.

Ezt követően az iskola felső tagozatos tanulói László Krisztina tanárnő által betanított irodalmi műsorral elevenítettek fel az akkori eseményeket.

Az ünnepi műsor a Szózat hangjaival ért véget. Ezután kivonultak a település főterére, ahol a községháza falán elhelyezett márványtáblát koszorúzták meg.

Koszorúzott Tarsoly Attila polgármester, dr. Illés-Tóth Zoltán jegyző, Blága János román önkormányzat elnöke, Vad Erzsébet iskolaigazgató, Csizmadia Tibor református lelkész, Szakadáti Tibor a görögkeleti egyház gondnoka, Huli Sándor baptista lelkipásztor, Pántya János egyháztag, a településen működő pártok, a Fidesz, MSZP, a DK és a helyi sportklub képviselője.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában