Helyi közélet

2014.03.07. 11:50

Patinás filmszínház, új időszámítással

Debrecen - Több mint negyvenötmillió forintból korszerűsítették az Apollót.

Debrecen - Több mint negyvenötmillió forintból korszerűsítették az Apollót.Immár teljességében felnőtt a 21. századhoz az Apolló mozi: legutóbb az Art teremben is befejeződött a digitális átállás.

Száz év után

A filmszínház 2012-ben múlt százesztendős, s még abban az évben válaszút elé állt: további működtetése szempontjából létfontosságúvá vált a digitális vetítési technológiára való átállás – mutatott rá közleményében az üzemeltetető Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. Mint írják, az újabb filmalkotások 35 mm-es és dvd-kópián már nem jelennek meg, vagy csak csekély számban. Ez óriási versenyhátrányt eredményezett volna az Apolló számára.

Részben pályázati források igénybevétele segítségével végül két év alatt sikerült az átállást keresztülvinni. A kisteremben 2013 májusára készült el a beruházás. A hangrendszerében is megújított nagytermet szintén ugyanabban az évben, októberben adták át, a munkálatok költségeit az önkormányzattól kapott működési támogatás átcsoportosításával fedezve.

Az Art terem, mint arra korábbi híradásunkban utaltuk, épp csütörtökön lépett át az új időszámításba, s onnantól kezdve a mozialapító igazgató, Deésy Alfréd nevét viseli.

Látványos javulás

Az összesen több mint 45 millió forintból megvalósított digitális átállásnak köszönhetően már a premierhéten meg tudják tartani a bemutatókat, s látványos technikai és minőségi javulást észlelhetnek a mozilátogatók – derül ki a közleményből.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában