Helyi közélet

2014.03.11. 19:41

Nem akar elkelni a lakás, vagy a ház?

Debrecen - A home staging szakember által eladásra felkészített ingatlan hamarabb elkel.

Debrecen - A home staging szakember által eladásra felkészített ingatlan hamarabb elkel.Hallott már Ön a home staging-ről? Az ingatlan kereskedelmi forgalomba, azaz „színpadra állítását” nem fordítjuk magyarra – egyelőre. A home staging a lakberendezésnek egy speciális, újfajta ágazata. Azt a munkafolyamatot hívjuk így, aminek során a szakember az ingatlan eladását segítő változtatásokat végez azon, felkészíti arra, hogy minél előbb, egyúttal minél drágábban eladható legyen az ingatlan.

Hogy ezt hogyan teszi? Kap egy megbízást, és egy keretösszeget, amin belül gazdálkodhat. Ez utóbbi általában az ingatlan árának a 10%-a, vagy amennyi a megbízó rendelkezésére áll. A lehetőségekhez képest a szakember megtervezi a változtatásokat, ami egy csinosítástól és átrendezéstől egészen egy kisebb átépítésig is terjedhet. Mindenesetre a végeredmény rendkívül biztató, ugyanis a tapasztalatok szerint a home staging szakember által eladásra felkészített ingatlan hamarabb és jobb áron talál új gazdára, mint a többi, így a folyamatra fordított összeg megtérülési aránya rendkívül kedvezőnek mutatkozik.

Ez a Magyarországon most lábra kapó lakberendezési forma egyre nagyobb népszerűségnek örvend – főleg a frekventáltabb nagyvárosokban, ahol sok a konkurens eladó ingatlan. Mivel az ingatlanpiac ma – nemcsak Magyarországon – igencsak nehézkesen működő terület, a home staging-ről, mint potenciális megoldásról a későbbiekben írunk még!

HBN–Valérie Bergée

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában