Helyi közélet

2014.02.12. 07:59

Színházi előadás a kulisszák mögött

Debrecen - Ma is aktuális problémákat feszeget a 100 évvel ezelőtt megírt mű.

Debrecen - Ma is aktuális problémákat feszeget a 100 évvel ezelőtt megírt mű.

A Csokonai Színház jelenlegi évadában több, a közönség érdeklődésére méltán számot tartó darab van műsoron. Közülük nekünk, adysoknak a legkülönlegesebb a Móricz Zsigmond művéből készült „Légy jó mindhalálig”, hiszen iskolánk művészeti vezetője, a mindenki által Cila néniként ismert Várhalmi Ilona tanárnő a rendezője, Nyilas Misi egyik megformálója pedig osztálytársunk, Kiss Dia. Őket kérdeztük a tapasztalataikról, élményeikről.

Cila néni! Saját ötlet vagy megkeresés alapján vállalkozott a musical rendezésére?

Várhalmi Ilona: A Csokonai Színház tavalyi igazgatója, Vidnyánszky Attila keresett meg engem ezzel a feladattal. Voltam olyan bátor, hogy igent mondtam a felkérésre, de aztán körbenéztem, és rájöttem, hogy nem lesz olyan egyszerű feladat, mert ez egy nagyon összetett mű. Sokan leírják a musicalt, hogy mennyire könnyű, közben pedig egyaránt érteni kell a tánchoz, a zenéhez, az énekhez és magához a történethez, ha valaki színpadra akarja állítani. De megcsináltuk!

Dia! Nehéz lányként Nyilas Misi szerepét eljátszanod? Ha igen, miért?

Kiss Dia: Igen, egy kicsit nehéz, mert mégis csak egy fiút alakítok (fiúsan kell beszélnem és mozognom), de sokat segítettek és segítenek ebben a többiek. Persze Szinetár Dóra is eljátszotta már ezt a szerepet, és ha neki sikerült, úgy gondoltam, nekem is menni fog.

A teljes cikket a Hajdú-bihari Napló szerdai számában, vagy a naplo.hu-n olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában