Helyi közélet

2014.02.24. 17:30

A következő generációk nyugdíját félti az MSZP

Debrecen - Az időseknek szóló programjukat ismertették a szocialisták.

Debrecen - Az időseknek szóló programjukat ismertették a szocialisták.Nyugdíjkatasztrófa közeleg, amellyel nem néz szembe a kormány – állítja Kathiné Juhász Ildikó, az MSZP megyei elnöke, a 6-os számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje. – Ma statisztikailag 1,3 gyermeket vállalnak a családok, pedig a jelenlegi rendszer fenntartásához legalább 2,2 gyermekre lenne szükség – mutatott rá.

A politikus azt kérdezte a kormánypártoktól, hogy hol van a 3 ezer milliárdos magánnyugdíj–pénztári vagyon, és hogy miért hallgatnak az egyéni számlákról. Kathiné Juhász Ildikó idézte a törvényt, amely szerint ahelyett hogy jóváírnák a nyugdíjmegtakarításokat, azt csupán nyilván kell tartani.

A sajtótájékoztatón részt vett Korózs Lajos, a párt országos elnökségének tagja is, aki pártja nyugdíjasoknak szóló programjáról is beszélt. Mint mondta, visszaadják a nyugdíjjogosultságot azoknak, akiknek azt korábban megítélték, de a Fidesz-kormány alatt elvették tőlük. Továbbá nyugdíjvédelmet biztosítanak a munkahelyi balesetet szenvedőknek és a nem rehabilitálható embereknek, a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak, a szociális temetés helyett kegyeleti járandóságot vezetnek be, a 65 év felettiek pedig ingyen utazhatnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában