Helyi közélet

2013.11.12. 15:03

Trófeaszemle Gúthon

Gúth - Negyedik alkalommal rendezett trófeaszemlét a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészete.

Gúth - Negyedik alkalommal rendezett trófeaszemlét a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészete.

Gúth neve mára egybeforrott a dámmal, de ne felejtsük el, hogy az akácról is nevezetes a térség – mondta köszöntőjében a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója. Szalacsi Árpád szerint, két olyan fajról van szó, amely az itteni embereknek munkát és megélhetést, a NYÍRERDŐ-nek hírnevet, hazánknak világszerte ismertséget ad.

A gúthi kisvadászház átalakítása a napokban kezdődik, egy erdészeti-vadászati bemutatóhelyet létesítünk, ahol egyebek mellett az erdő élővilágát is megismerhetik majd az érdeklődők – jelentette be a vezérigazgató.

Teríték

A mostani a valaha lőtt legerősebb teríték, de a gúthi dámállomány minősége még nem ért a csúcsra – számolt be Bartucz Péter, erdészeti igazgató. Mint fogalmazott: büszkék vagyunk arra, hogy a 85 elejtett bikánál négy kiló az átlagsúly. A helyes arányok megtartása miatt tudatosan több, kisebb súlyú bikát is meglövettünk az elmúlt hetekben.

Ha a barcogás végén terítékre nem hozott erős, érett bikákat meglövettük volna, minden idők legmagasabb, 4,2 – 4,3 kilós átlagsúlyát értük volna el, száz trófeával. Az idei két legnagyobb dámtrófea valószínűleg bekerül a világranglista első tíz helyezettje közé, de a gúthi gímre is egyre büszkébbek vagyunk. Hozzá kell szokni, hogy Hajdú-Bihar megyében komoly gímbikák is vannak - fogalmazott Bartucz Péter.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában