Helyi közélet

2013.07.04. 17:20

Építő közösségek, sikeres programok Derecskén

Derecske - Egy jelenleg is zajló, tizenegy hónapos, építő közösségek elnevezésű program segítségével a derecskei általános iskolások (hetedik, nyolcadik osztály), illetve a középiskolások (tizenegyedik évfolyamig) egyebek mellett a filmkészítés, az elektronikus újságírás és az építészet alapjaival ismerkedhettek.

Derecske - Egy jelenleg is zajló, tizenegy hónapos, építő közösségek elnevezésű program segítségével a derecskei általános iskolások (hetedik, nyolcadik osztály), illetve a középiskolások (tizenegyedik évfolyamig) egyebek mellett a filmkészítés, az elektronikus újságírás és az építészet alapjaival ismerkedhettek. A tizenegy hónap folyamán a diákok ellátogattak a Hajdú-bihari Napló szerkesztőségébe, az Alföld Televízióhoz, a szentendrei Skanzenbe, ahol gyakorlatot szerezhettek az általuk választott tevékenységekben - hallhattuk a projekt csütörtöki zárórendezvényén.

A pályázat zárásaként a tanulóknak számot kellett adniuk tudásukról a választott programban megismertek alapján filmkészítésből, elektronikus újságírásból, valamint egy CD lemezen található értéktérképpel. A fiatalok pályaorientációs előadásokon is részt vehettek hozzájárulva ezzel későbbi tanulmányaikhoz.

HBN-BL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában