Helyi közélet

2013.05.07. 13:43

Mi kell(ene) a vállalkozónak?

Hajdú-Bihar - Likviditást biztosító hitelprogramokat indít a megyei vállalkozásfejlesztési alapítvány.

Hajdú-Bihar - Likviditást biztosító hitelprogramokat indít a megyei vállalkozásfejlesztési alapítvány.Likviditást biztosító programok indításával segíti a megye vállalkozásait a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány - jelentették be kedden a Megyeházán, az alapítvány és a MAG Zrt. együttes rendezvényén.

Kedvező feltételek

Az első program, ami "Likviditási gyorshitel" néven indul, a klasszikus folyószámlahitelt váltja ki, a vállalkozások rövid távú likviditási gondjaira kínál megoldást. A hitel szabad felhasználású, így a vállalkozások bérköltségre, rezsiköltségre vagy akár hiteltörlesztésre is felhasználhatják. A hitel futamideje egy év, a kamata pedig 9,9 százalék.

A másik program, a "Támogatást előfinanszírozó mikrohitel", nagyon kedvező, évi 4,9 százalékos kamattal azon vállalkozásokat célozza, amelyek valamilyen pályázaton támogatást nyertek, de azt nem képesek előfinanszírozni. A hitel maximális összege 5 millió forint, a maximális futamidő pedig három év lehet. Az új konstrukciók nem egy országos program részei, azt kizárólag a megyei vállalkozásfejlesztési alapítvány hirdeti meg. Erre az ad lehetőséget, hogy az elmúlt években az alapítvány sikeres működése eredményeként jelentős helyi hitelalapot halmozott fel, ezért erre a pénzre kizárólag hajdú-bihari vállalkozások pályázhatnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában