Helyi közélet

2013.04.30. 15:53

Vége az Oázisnak Derecskén

Derecske - A városban bezárt a mozi, megszűnt az ifjúsági ház és vele az egyesület.

Derecske - A városban bezárt a mozi, megszűnt az ifjúsági ház és vele az egyesület.Bezárt a mozi, megszűnt az ifjúsági ház és vele együtt az Oázis Kulturális és Szabadidős Egyesület a városban. Kár,mert az „oázisos” fiúk mindig kitaláltak valamit. Volt léggitár bemutató és tanfolyam, karaoke verseny, közönségtalálkozó, filmnapok, gyermek- és ifjúsági önkormányzati választások. Mindez a múlté, az épület hasznosítására az Önkormányzat pályázatot írt ki. A miértekről Balogh Lacust, az egyesület elnökét kérdeztük.

- 2012. december 31-gyel lejárt a 10 évre kötött közfeladat-átvállalási megállapodásunk az Önkormányzattal - amely egy 2002-ben nyertes pályázatunk feltétele volt- miszerint 10 évig ifjúsági házként működünk. Valószínűleg ezt meghosszabbíthattuk volna, de amiért nem tettük, a mögött sok tényező áll. A világegyetem törvénye, hogy az marad életben, ami szükségszerű. Számos új, népszerű tevékenységi kör, párhuzamos feladatátvállalás alakult ki a városban – gondolok itt a művelődési házra, zeneiskolára -, és egyre nehezebb volt a működtetésre a pénz előteremteni. A támogatásokból befolyt összeg ahhoz kevés volt, hogy működjünk, ahhoz pedig sok, hogy elpocsékoljuk. Hosszú idő volt, míg beláttam, hogy nincs ránk szükség - mondta.

HBN-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában