Helyi közélet

2013.04.18. 15:18

Átkeresztelik a kommunista utcákat Püspökladányban

Püspökladány - Megváltozik öt püspökladányi utca neve, amely egyelőre önkényuralmi rendszer képviselőjének emlékét őrzi.

Püspökladány - Megváltozik öt püspökladányi utca neve, amely egyelőre önkényuralmi rendszer képviselőjének emlékét őrzi. Az önkormányzatot egy tavaly elfogadott törvény kötelezte az átnevezésre, eszerint cég, civil szervezet, sajtótermék, közintézmény vagy közterület nem viselheti olyan személy nevét, aki vezető szerepet töltött be a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában.

A püspökladányi városvezetés öt jogszabályba ütköző utcanévtáblát talált. Az átkeresztelési folyamatot gyűjtőmunka előzi meg; egy háromfős munkacsoport kéri ki és összesíti a lakosság, a képviselők és a civil szervezetek véleményét az új elnevezésekről. A településen átírják a Ságvári Endre, a Hámán Kató, a Zalka Máté, a Mező Imre és a Rózsa Ferenc utcák nevét.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában