Helyi közélet

2012.10.11. 13:35

Újabb öt év a Sodexonak Debrecenben

Debrecen - Egyetlen pályázóként egy alvállalkozó bevonásával nyerte a közbeszerzést a cég.

Debrecen - Egyetlen pályázóként egy alvállalkozó bevonásával nyerte a közbeszerzést a cég.Idén járt le a város oktatási intézményei közétkeztetésére a Sodexo Magyarország Kft.-vel kötött 10 éves szerződés, amelyet újabb öt követhet, mivel a cég nyert a közbeszerzési pályázaton - jelentette be Kósa Lajos csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

Folyamatos fejlődés

A polgármester elmondta, a Sodexo volt az egyetlen pályázó egy alvállalkozó bevonásával, mert a kiírás szigorú feltételeinek mások nem tudtak megfelelni. Nem könnyű ugyanis napi 26 ezer adag étel megfőzéséről és kiszállításáról gondoskodni, de a cégnek már megvan ehhez a tapasztalata. Ráadásul- hangsúlyozta - az elmúlt 10 évben semmilyen üzemzavar nem fordult elő náluk, és a kezdeti minőségi problémákat is folyamatosan javítva egyre jobban nőtt a megelégedettségi színvonal a Sodexoval szemben. Emellett a kft., amikor átvette a szolgáltatást, 1,1 milliárd forintért korszerűsítette a 12 főzőkonyháját, melyek azonban ezután is a város tulajdonában maradtak.

Kétféle kínálat

Az alvállalkozóként bevont Sörpark Kft. ügyvezetője, Virág Attila arról beszélt, hogy eddig főleg a megyei önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben étkeztettek, most a Debrecenben nekik átengedett 2 főző és 12 tálaló konyhával a városi oktatási intézményekben étkezők több mint 10 százalékát ők látják el. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem teljesen azonos az étlapjuk a Sodexoval, de rendszeresen egyeztetnek a kínálatról.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában