Helyi közélet

2012.07.24. 11:13

Eltérített újfalui napelemek

Berettyóújfalu - Hivatalos választ csak hetekkel később adnak az illetékesek a beruházásról.

Berettyóújfalu - Hivatalos választ csak hetekkel később adnak az illetékesek a beruházásról.Gyanúsan nagy csend vette körül a több mint egy esztendeje nagy garral beharangozott berettyóújfalui napelemgyárat, melyet a tervek szerint már idén be is indított volna a kínai befektető. Úgy volt, hogy még tavaly októberben megtörténik az alapkőletétel, év végéig a tereprendezés és idén májusban telepítik az első gyártósort, amely 800 dolgozónak adott volna munkát a komoly munkanélküliséggel küzdő bihari térségben. Időközben tapasztalható volt - erről mi is több cikkben írtunk - megtorpanás a magyar-kínai kapcsolatok fejlődésében, de azt azért nem gondoltuk, hogy teljesen meghiúsul a beruházás. Pontosabban, megvalósul, csak éppen nem Bihar fővárosában.

Nem hivatalos forrásból ugyanis olyan információhoz jutottunk, mely szerint Kaposváron épül fel a Berettyóújfaluba tervezett napelemgyár. Ennek tisztázására megkerestük a kínaikkal kapcsolatot tartó, és a beruházást a Hajdúságba hozó Orient Solar Kft. ügyvezető igazgatóját, Galló Ferencet, aki azonban minden nyilatkozattól elzárkózott. Azaz annyit mondott: augusztus végén vagy szeptember elején fogják tájékoztatni a közvéleményt a fejleményekről...

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában