Helyi közélet

2008.10.12. 12:52

Ismét vásározik Debrecen!

<p>Csalogató októberi langymeleg, szikrázó napsütés, hömpölygő emberáradat, portékák sokasága. A Mihály-napi vásárra még vasárnap is kilátogathatunk.</p>

Az évente kétszer megrendezett eseményről az átlag debreceni polgárnak megvan a – nem feltétlenül pozitív – véleménye: idegőrlő tömeg, lökdösődő emberek, fokozott zsebtolvajveszély – így panaszkodunk.

A vásár nyitónapjának emberáradata kellős közepén sétálva mégis az az ember benyomása, hogy fél Debrecen ott hömpölyög – kicsik és nagyok, babakocsiban-, karon- és nyakban ülők is mind elkísérték szüleiket, nagyszüleiket. A vásározó közönség számára fenntartott aszfaltösvény egyes szakaszain talpalatnyi hely sincs szabadon, azt pedig, hogy melyik standon kínálnak rendkívüli portékát egyszeri és megismételhetetlen akciós áron, nagyon könnyen észre lehet venni az odacsoportosuló izgatott sokaságból.

A vásár magja felé haladva egyre élesebben hallható az alkalmilag összetákolt vidámpark mini hullámvasútján „utazók” jókedve. Az Akadémia utcához érve egyeseket talán kisebb döbbenet ér: az idén nincs kézművesek utcája. A kínálat egyébként ez alkalommal sem okoz meglepetést: ruha, cipő, édesség és parfüm a megszokott sorrendben váltogatják egymást.

 

  • Útlezárás a vásár miatt
  • Felrobbant egy lakóház
  • Bankkártyabűnözők
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában