Helyi közélet

2008.05.22. 06:50

Már elfelejtették, mit csináltak

<p>Az utóbbi időkben a rendszerváltó ellenzéki pártok megfeledkeztek a múltjukról, amit nem is nagyon régen éltek át – és velük együtt az ország.</p>

Amikor Dávid Ibolya elnökasszony bármilyen ügy kapcsán megszólal, mindig leperg előttem az MDF egész tevékenysége. Nagyon kedveli azt a szlogent, ami számomra megalázó: „Normális Magyarországot akarok”. Könyörgöm: ki vagy kik tették nem normálissá? Kik vették hülyére az ország lakosságának nagy részét?

 

Antall József kormánya alatt ugyanazok a politikai események tomboltak hazánkban, amit az elnökasszony jelenleg olyan előszeretettel támad.
Mindjárt az elején volt az igazságtalan privatizáció, ami elindította a káoszt és a jelenlegi káosz is oda vezethető vissza. Önök tették Gyurcsány Ferencet milliomossá! Most meg annyira láb alatt van Dávid Ibolyának és a rendszert váltó pártoknak. Emlékszünk rá, hogy Antall József és  Torgyán személyes hatalmi harca szétverte a koalicíót, elindította a Kisgazdapárt megsemmisítését. Antall József hozta létre a Harminchatok képződményt a törvényesen bejegyzett történelmi Kisgazdapárttal szemben, mert Torgyán József láb alatt volt. Ugye ismerős?

Aztán volt Csurka István szembefordulása, a MIÉP gyökéreresztése; borítékosztogatás, tüntetések, blokád és az MDF annyi fele hullott, ahány tagja volt.
Dávid Ibolyának az lenne a dolga, hogy támadás helyett magába szálljon, nem pedig hogy megsértődjön és ha egy kis lehetősége van, valakik hátán bent maradjon a Parlamentben.

Amikor a 2002-es választások tévévitáján sírva fakadt, a Fidesz megbízásból képviselte az akkori kormányt. A választások eredménye miatt azonban a Fidesz ádáz ellensége lett egy perc alatt.

Így úgy tűnik, hogy a szocikhoz húz. 2008. február első tavaszi ülésén Gyurcsány Ferencet rohanta le és azóta is Gyurcsány lemondása a legfőbb gondja. Rejtély, hogy Dávid Ibolya csak a szépre emlékszik, ami sajnos nem volt az ő országlásuk ideje alatt sem. Igazságot osztogató elnökasszony akkor, amikor rá volt bízva az Igazságügyi tárca, de én úgy emlékszem, hogy nem állt a helyzet magaslatán, mert akkor egy kicsi lépéssel előbbre lennénk! Meg lehetett volna teremteni a „Normális Magyarországot”.

Barta Elemérné, Berekböszörmény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában