Helyi közélet

2008.05.06. 10:50

Elkapták a tini graffitiseket

<p>Ohat–pusztakócs - Négy tizenéves graffitist kaptak el a rendőrök nemrég. A gyanúsítottak egy Füzesabonyba tartó motorkocsit és vasúti kocsit firkáltak össze, míg az ohat–pusztakócsi állomáson várakozott. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.mozicsirke/flv-animation-light-graffiti-feny-flashlight_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Négy tizenéves graffitist kaptak el a rendőrök nemrég.

A gyanúsítottak egy Füzesabonyba tartó motorkocsit és vasúti kocsit firkáltak össze, míg az ohat–pusztakócsi állomáson várakozott.

 A vasútállomás szolgálattevője április 27-én hajnalban számolt be az esetről a balmazújvárosi kapitányságnak.

 – A fiatalok Gyökérkúton szálltak fel és debrecenig váltottak jegyet. A járőrök már a tócóvölgyi állomáson várták őket, ahol igazoltatták a társaságot – tájékoztatott Vezendi Jánosné, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint mondta, ruházatuk átvizsgálása során egy darab festékdobozt és fekete filctollat találtak náluk, illetve tenyerükön ezüstös festék nyoma látszott. Előállításukat követő gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték tettüket. Nagy kárt okozó rongálás bűntett miatt indult ellenük eljárás.
– Szemfüles szolgálattevőnk, Mucza József segítségével olyan csapatot sikerült elkapni, amely hosszú időn át, tetemes kárt okozott a vasúttársaságnak – közölte Smid Norbert, a MÁV Zrt. területi szóvivője.

Hozzátette: a fiatalok videókamerával is rögzítették művüket, ami megkönnyíti a bizonyítást.

Az elsődleges becslés alapján a MÁV kára több mint 200 ezer forint.

  • Kinek mûvészet a graffiti?
  • Már felújítás közben összefirkálták
  • Graffiti-akciócsoport Debrecenben?
  • Graffitisek siklattak ki egy villamost
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában