Helyi közélet

2008.05.01. 07:58

Drága cipő, még drágábban - olvasói levél

<p>Nagyon felháborított az az eset, amely velem történt meg. Mindig bíztam a kereskedelmi cégek illetve boltok szavahihetőségében, de most nagyon csalatkoztam bennük, s bizalmam oda.</p>

Január 8-án a Kishatár úti Hervis sportboltból vásároltam a 13 éves fiamnak Nike sportcipőt 16.999 forintos vételáron. Nagyon örült a fiam ennek az ajándéknak, mivel ritka nagy esemény, hogy ilyen nagy értékű ajándékot kap. Nekünk ez nagyon drága cipőnek számít, mivel férjem több, mint fél éve baleset miatt munkaképtelenné vált, hárman élünk az én

minimálbéremből. Azt hiszem, ezzel mindent elmondtam.

Két hónap használat után a cipőnek az orra kezdett leválni. Egyszerű használat után, mivel csak járásra használta a gyermekem; cipő lévén. Döntöttem, visszavisszük a cipőt a vásárlás helyszínére. Kiszámoltam, hogyan utazhatunk olcsóbban 50 km távolságról (oda-vissza) kettn (mivel a cipő cseréjéhez a gyermekem lába is kellett). Buszköltség Debrecenig, meg a Parkcenterig. Olcsóbb megoldás, ha kocsival megyünk. Így a kocsi kérést családon belül megoldottuk (mivel még saját kocsira nem tellett, ha így halad az életünk a mienkhez hasonló több családhoz hasonlóan nem is fog telni.)
Megérkeztünk célunkhoz. Ott ért a nagy meglepetés. A pénztáros szólt egy „úrnak” (aki elfelejtkezett bemutatkozni, ezért nem tudom nevén nevezni). Amikor megtudta jövetelünk célját, oda nem illő hangon beszélt velünk. Azt mondta, nem cseréli ki a cipőt, csak javításra hagyjuk ott. Addig miben fog járni a gyerek, s újra be kell jönni a cipőért, az újabb költség? Akkor mibe fog kerülni ez az amúgy sem olcsó cipő?!

Eladáskor külön szóltak, felhívták a figyelmünket, tegyük el a vásárlási blokkot, fél éven belül kicserélik, ha gond lesz. Még az eredeti dobozt is vittem a cserére, nem csak a blokkot. Hol itt a szavahihetőség? Szinte ordítozott velünk a boltban az „úriember”, már néztek bennünket a vevőpultnál, hogy mi ez a cirkusz? De a cipő nem került cserére. Bosszúsan hazautaztunk.
Vettünk a piacon egy olcsó kínai sportcipőt, majd mondtam a gyereknek, fiam, ez is kibír 2 hónapot, nem kell a cserén veszekedni, szégyenkezni senki miatt. Ha a 17 ezer forintot elosztjuk 2 ezresével, hány pár cipőt is veszünk? Meg egy kis nyugalmat!

Jenei Lászlóné, Hajdúszoboszló

 

Az illetékes válaszol
Áruházunk minden esetben a törvény által meghatározott jogszabályi keretek között rendezi reklamációit a vásárlók megelégedettsége érdekében – reagált a levélre Görög Csaba, a Hervis Debrecen áruházvezetője. 

 

  • Tehetséges fiataljaink vannak - olvasói levél
  • Lassan, de biztosan (?) haladnak - olvasói levél
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában