Helyi közélet

2008.04.13. 08:15

Nem a testsúlytól függ

<p>Debrecen-A narancsbőr kialakulása tornával megelőzhető a szakemberek szerint.Sokaknak okoz gondot a narancsbőr. A problémát a bőr alatti kötőszövet meglazulása eredményezi.</p>

Az esetek döntő többségében a combon, fenéken, csípőn és a hason alakul ki a narancsbőr.

Ezeken a helyeken közvetlenül a bőr alatt könnyen felhalmozódik a zsírszövet, és feltölti a bőr és az izom közti teret. A szakemberek szerint ez idézi elő a narancsbőrt.
A kialakulás visszavezethető a helytelen étrendre is: a mérgező anyagok és a zsírsejtek felhalmozódnak. Emellett a mozgáshiányos életmód, a vérkeringés gyengébb működése is rásegít a kialakulásra.
Az érintett testrész masszírozása simábbá és feszesebbé teszi a bőrt. Abban az esetben, ha a narancsbőr kemény, erőteljes mozdulatokkal felpuhítható és a vérellátás javítható.
Amennyiben lágy és vizes a narancsbőr, akkor gyengédebb mozdulatokkal kell serkenteni a nyirokkeringést.

Inkább télen

A cellulitisz a legtöbbeknél a téli hónapokban alakul ki, ilyenkor jobban rakódik a felesleg.
A narancsbőr kialakulása tornával megelőzhető. Nem feltétlenül meghatározó a testsúly a kialakulásnál. Sok fiatal szenved tőle, még ha vékony is.

Az öröklött hajlam, a hormonok, a nikotin, és az életmód fontos tényezők a kialakulásnál. Leginkább a nőiesen teltkarcsú hölgyek veszélyeztetettek.
A nőiességért az ösztrogén nevű hormon felelős, az pedig fellazítja a kötőszövetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában