Helyi közélet

2007.12.29. 16:34

Kürtőskalács illata csábítja a korzózókat

<p>Karácsonyi pihenő után ismét életre kelni látszik Debrecen belvárosa, legalábbis a főtéren korzózó négy-ötszáz forintos kürtőskalácsot és a százötven forint per decis forralt bort kóstolgatók számából erre következtethetünk.</p>

A Kossuth tér hangszóróiból szüremlő dallamokat hallva azt is megtudhatják, hogy a három királyok még mindig a betlehemi jászol felé igyekeznek. A rendszeres időközönként csilingelő villamos két oldalán a szilveszteribuli kellékei sorakoznak.

Dudát mérettől függően száz és háromszáz forint között találunk, az anyósnyelv, szerpentin, konfetti alkotta trió két- háromszáz forintot kóstál. Jobban is fogy, mint gumiból készült rém állarc, aminek darabjáért kétezer forintot is otthagyhatunk – tudtuk meg az egyik árustól, aki már tizenhat éve kínálja portékáit.

Meglátása szerint az embereknek egyre kevesebb pénze jut eme szilveszterikellékekre. –miközben munkatársunk tapasztalata szerint a bevásárlóközpontok ismét erős hétvégi forgalmat bonyolítanak

– Legjobban az év utolsó napjának éjszakájában bízhatunk, ekkor éjfélig állunk vásárlóink szolgálatára, de az újévet már egy házibuliban, a barátok társaságában töltöm majd – tette hozzá a kereskedő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában