Helyi közélet

2007.12.08. 15:13

Kettőskereszt avatás a Petőfi téren

<p>Kettőskeresztet avatott advent alkalmából a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt és a Magyar Gárda a Petőfi téren december 8-án 14 órától. <dia width="850" height="630" alt="Kettőskereszt avatás a Petőfi téren 2007.12.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kett__337_skereszt_avat_s_a_Pet__337_fi_t_r/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kettőskereszt avatás a Petőfi téren 2007.12.08." /></a></dia></p>

Advent alkalmából kettőskeresztet avatott a Jobbik Magyarországért Mozgalom–Párt és a Magyar Gárda Debrecenben a Petőfi téren, december 8–án.

Immáron ötödik alkalommal szentelte fel és áldotta meg a római katolikus egyház képviselője a kettős fakeresztet, amely a karácsony valódi értékeire és jelentésére hivatott felhívni a figyelmet egészen vízkeresztig.

Az esős idő ellenére számos érdeklődő várta az eseményt, de kíváncsian álltak meg a járókelők is, hogy szemtanúi legyenek a keresztállításnak, valamint az azt követő szertartásnak.

Kulcsár Gergely a Jobbik debreceni elnöke

elmondta, hogy nem ez az egyetlen akciójuk az ünnepek közeledtével. December hatodika előtt rászoruló gyerekeket ajándékoztak meg Mikulás nap alkalmából Hajdúszoboszlón, és még karácsony előtt kiosztják a már évközben összegyűjtött adományokat a szűkölködők között.

Kapcsolódó anyagok:

  • Békében ünnepelt a Jobbik és a Magyar Gárda
  • A Magyar Gárda tagjai vállalják arcukat
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában