Helyi közélet

2007.12.11. 13:34

Debrecen: jár a pénz

<p>Debrecen - Az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) felszólította a Magyar Atlétikai Szövetséget, hogy december 14-ig utalja át a Debreceni Sportcentrum Kht-nak a júliusi utánpótlás Európa-bajnokság 80 150 svájci frankos szállásdíját.</p>

Christian Milz, az EAA főigazgatója emlékeztetett rá, hogy október 30-án már írt a MASZ-nak ebben az ügyben, de választ nem kapott. Az EAA augusztusban átutalta a résztvevők után járó szállásdíjat, amelyet azonban a rendező Debreceni Sportcentrum Kht. nem kapott meg.

Az EAA felszólítja a MASZ-t, hogy december 14-ig rendezze tartozását. Ha ez nem történik meg, az EAA még egyszer átutalja az összeget, de ezúttal már közvetlenül Debrecennek, s késôbb levonja azt a magyar szövetségnek járó támogatásból. Amint a levélből kiderül, a MASZ további szankcióra is számíthat: az EAA elveheti Miskolctól a 2009-es naptáregyeztető értekezlet rendezési jogát.

Visszautalják

Rábold Gusztáv MASZ-elnök a levélre reagálva azt mondta, a pénzt visszautalják az EAA-nak.

- Mivel a mai napig nem sikerült elérni, hogy a MASZ szerzôdést kössön a Debreceni Sportcentrum Kht-vel, így nem áll módunkban átutalni az említett összeget, azt visszaküldjük az európai szövetségnek - nyilatkozott Rábold.

A MASZ és a Debreceni Sportcentrum Kht. között nem jött létre egyezség az U23-as Eb rendezésétôl. A szervezôk szerint a MASZ 10 millió forintot követelt a cívisvárostól rendezési jogdíj címén, míg a szövetség állította: a kht. úgy látta el feladatait, hogy ehhez semmiféle megbízást nem kapott a MASZ-tól, miközben a MASZ, az EAA és Debrecen városa között kötött háromoldalú szerzôdés szerint az Eb-ért a szövetség a felelős, nem a kht.

  • Gyárfás elnézést kért Kósától
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában