Kék hírek

2024.02.13. 08:14

Ha én nem termeszthetek semmit, hát más se tegye – gondolhatta a ladányi férfi, aztán szétfújta a vegyszert

Akciójával félmilliós kárt okozott, de kapott egy esélyt a jóvátételre.

Haon.hu

Dühös volt a bérlő, mert nem használhatta tovább a földet – ezután jött a permetezés

Forrás: illusztráció / MW-archív

Közvetítői eljárás keretében esélyt kapott a jóvátételre a férfi, aki azért volt dühös, mert nem ő bérelhette a földet, ezért vegyszerrel tönkretette az azon termesztett növényt – közölte a hajdú-bihari főügyészség.

A határozat tényállásának lényege szerint a gyanúsított korábban huzamosabb ideig bérelt egy földet Püspökladány külterületén, aminek a bérleti jogát a földvédelmi szabályok alapján, 2022 tavaszán a sértett szerezte meg. A férfi a földterületen 2023-ban kukoricát termesztett.

A korábbi bérlő dühös volt, amiért nem használhatta tovább a termőföldet, ezért 2023 nyarán vegyszerrel lepermetezte a 3,7 hektár nagyságú területen már fejlődő növényeket, amivel a bérlőnek 500 ezer forint kárt okozott

– áll a közleményben.

A Püspökladányi Rendőrkapitányságon az elkövetőt kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Vallomásában elismerte és megbánta tettét, valamint vállalta a kár megtérítését.

Mivel a törvényi feltételek fennálltak, a Püspökladányi Járási Ügyészség határozatával az eljárást hat hónapra felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

Az irányadó büntetőeljárási szabályok alapján, ha a közvetítői eljárás keretében a felek között megállapodás születik és megtörténik a jóvátétel, akkor a gyanúsítottal szemben az ügyészség megszünteti a büntetőeljárást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában