Sziréna

2024.01.18. 08:38

Jó erőben lévő borjútolvajt ért tetten a gáborjáni gondozó

A fiatal férfi már a harmadik marhát vitte volna el.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki két növendékállatot is kiemelt egy karámból, a harmadiknál viszont már tetten érte őt az ott dolgozó állatgondozó, számolt be a vármegyei főügyészség.

A vádirat szerint a 21 éves helyi férfi tavaly január 14-én 19 óra körül egyedül elment a Gáborján külterületén található szarvasmarhatelephez, bemászott a körbekerített udvarra, majd a szarvasmarhák karámjába is beugrott, és onnan egymás után két kisborjút átemelt a hodály oldalfalán, majd azokat elengedte a telephelyen kívül.

Amikor a harmadik állatot is el akarta vinni, az egyik állatgondozó alkalmazott őt tetten érte, ezért elmenekült a helyszínről.

A vádlott a telep tulajdonosának, a sértettnek 260 ezer forint lopási kárt okozott, azonban szándéka 3 kisborjú ellopására irányult, melyek összértéke 390 ezer forint. A lopási kár az eljárás során teljes egészében megtérült, mivel a telep környékén kóborló két kisborjút megtalálták, és visszaadták azokat a sértettnek.

Az ügyben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyomozott.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában