Sziréna

2024.02.13. 12:23

Unatkozott a csökmői fiú, rémmesével szedte rá a rendőröket

A hatóság hiába vonult ki az egyik helyi házhoz, kiderült, ott semmi nem történt. A 19 éves fiatalt több mint százórányi közmunkára ítélték.

Haon.hu

Hiába mentek a rendőrök a csökmői címre

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Debreceni Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy 19 éves hajdú-bihari fiatal férfit hatóság félrevezetése vétségének kísérlete miatt, közölte a Debreceni Törvényszék kedden. Büntetővégzésében a bíróság a büntetlen előéletű vádlottal szemben 120 óra közérdekű munka büntetést szabott ki.

A bírósági közlemény szerint a vádlott tavaly május 7-én este háromnegyed hét körül a segélyhívó vonalon keresztül egy SIM kártya nélküli mobiltelefonról álnéven bemutatkozva felhívta a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját, majd olyan valótlan tartalmú bejelentést tett,

amely szerint Csökmőn, az egyik ház előtt öt személy fenyegeti egymást, az elkövetőknél kasza, villa és kés is van.

Szó sem volt balhéról

A bejelentést követően a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának rendőrei perceken belül a helyszínre értek, ahol megállapították, hogy az ingatlan közelében intézkedésre okot adó esemény nincs folyamatban.

Az intézkedő rendőrök adatgyűjtés keretében felvették a kapcsolatot a bejelentésben szereplő ház udvarán tartózkodókkal, akik elmondták, hogy ők nem hívták a rendőrséget, verekedést, hangoskodást nem tapasztaltak.

Az adatgyűjtés során megállapították, hogy nem történt meg, amiről a vádlott beszélt, ezért az intézkedő rendőrök a valótlan bejelentés miatt feljelentést tettek. A vádlott állításai alkalmasak voltak arra, hogy annak alapján csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt büntetőeljárás induljon, mutattak rá a közleményben, hozzátéve:

a nyomozóhatóságon tett vallomásában a helyi lakos elmondta, hogy aznap nem történt semmi, unatkozott, ezért szórakozott a hatósággal, majd később rájött, hogy ez hiba volt.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A büntetővégzés a napokban jogerőre emelkedett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában