Összefoglaló

2023.12.27. 12:52

A július volt a hajdú-bihari kutató-mentők egyik legkeményebb hónapja

A nyári hónapban 45 helyszínre vonultak az önkéntesek.

Haon.hu

Forrás: Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Az év végéhez közeledve a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület napi bejegyzésekben foglalja össze az év történéseit, minden nap egy-egy hónapról beszámolva. Mozgalmas volt a február, ám március is tartogatott tennivalót és az április is szeszélyes arcát mutatta.

A júliusról azt írják, egyesületük fennállása óta nem volt ilyen eseménydús időszakuk: egy hónap alatt 45 riasztásra vonultak.

– Volt olyan napunk, hogy helyszínről helyszínre indultunk. Több napon át tartó eltűntszemély keresésen vettünk részt, Debrecenben, Újírázon, Hortobágyon, Hodászon, Püspökladányban, Tiszacsegén. A rendőrségnek is segítséget nyújtottunk bűnjelek kiemelésében, szállításában, emellett egy sérült gólyát szedtünk le tetőről. Huszonegy helyszínen avatkoztunk be viharkár felszámolására Konyáron, Hosszúpályiban, Debrecenben, Püspökladányban. Tizennégy alkalommal tűzoltóként vonultunk tarló tüzekhez, felrobbant kazánhoz, műszaki mentéshez, ajtó nyitáshoz, és részt vettünk Hajdúbagoson a Földikutya Rezervátum oltásában is – olvasható a bejegyzésben.

Hozzáteszik, emellett részt vettek családi napon Hajdúszoboszlón, Debrecenben gyermek táborban, valamint Konyáron, a III. Turulcsibe Találkozón egy kutyás bemutatóval.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában