Kék hírek

2023.12.30. 13:28

Az utolsó pillanatban értek oda a hajdú-bihari speciális mentők egy kétségbeesett anyukához

A csapat szeptemberben egy autópályán bajba került idős párnak is segített.

Haon.hu

A szeptemberi eseményekkel folytatódott a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület év végi visszatekintő sorozata. Ahogy azt közösségi oldalukon írták, az előző hónapokhoz képest viszonylag „könnyű” volt számukra az ősz első hónapja: összesen 13 eseményük volt, ahol segítséget nyújtottak, 6 alkalommal indultak mentőszervezetként és 7 alkalommal segítettek önkéntes mentőszervezetként. Többek között trágyaszállító traktor felborult pótkocsijához és szabálytalan égetéshez vonultak tűzoltóként, de olyan eset is akadt, amely önkéntes mentőszervezetként megérintette őket.

Mint írták, egy Hajdú-Bihar vármegyei településről egy kétségbeesett, háromgyerekes anyuka indult el öngyilkossági szándékkal a település határában. Egy vízzel teli csatorna partján találták meg, az utolsó előtti pillanatokban. A posztban leírtak szerint családon belüli erőszak miatt választotta ezt az utat, a mentőszervezet hangsúlyozta, remélik, azóta rendeződött az élete.

Segítség az autópályán

A bejegyzésben egy másik segítségnyújtásról is beszámoltak. A csapat az M3-as autópályán tartott Budapest irányába, amikor a 112-es kilométernél egy műszaki hibás gépjármű miatt feltorlódott kocsisorhoz értek. Az autóban egy idős pár ült, akik, mint kiderült, egy szintén műszaki hibás autón próbáltak segíteni, de miután ezt megtették, a sajátjuk már nem indult be. A pár női tagját súlyos betegsége miatt kórházban kezelték, onnan tartottak hazafelé. A mentőcsapat a műszaki gépjárművökön lévő eszközökkel beindította az autójukat, így a pár rendben folytathatta útját. 

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában