Összefoglaló

2023.12.28. 13:31

Emberpróbáló volt az augusztus a hajdú-bihari kutató-mentők számára, ám volt meglepetés is

A huszonnyolc riasztás mellett egyszer azért hívták őket, hogy átadjanak egy felajánlást.

Haon.hu

Együtt a fáradhatatlan csapat

Forrás: Facebook/Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Ahogy arról a Haon is folyamatosan beszámolt, a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület évösszegző bejegyzéssorozatában hónapról hónapra tekint vissza 2023 történéseire.

A tavaszi időszak is mozgalmas volt, azonban a július volt az egyesület fennállásának leginkább eseménydús hónapja.

Mint friss posztjukban írják, az augusztus egy igazán különleges hónap volt, melynek 31 napjára 28 riasztás jutott, mely a júliusi esetszámok után megterhelő volt a csapat számára.

– Hatszor indultunk tűzoltóként: volt, hogy kerítés építése közben megsérült gázvezetékhez siettünk, volt, hogy közúti balesetnél nyújtottunk segítséget, de égő aljnövényzetet is oltottunk. Hortobágyon, Balmazújvárosban és a Tiszában újabb eltűnt személyeket kerestünk, Derecskén vérző sérültet láttunk el. Püspökladányban, és Debrecenben újabb vihar által okozott károk felszámolásában segítettük a Katasztrófavédelem hivatásos tagjait – számolnak be.

A számos önzetlen segítség után nem várt helyről érkezett a megérdemelt viszonzás egy komolyabb adomány formájában: Harangi Emil, a  Metal-Sheet Kft. tulajdonosa felajánlotta, hogy egy épület megépítéséhez elegendő szendvicspanelt ajándékoz a kutató-mentőknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában