Kék hírek

2023.11.27. 08:45

Szabadságra ment a mozdonyvezető, hogy feldolgozza a bocskaikerti tragédiát – videóval

A Tények szerint ittas volt a két férfi, akiket szombaton gázolt el az InterCity.

Haon.hu

Egy ember életét vesztette a balesetben

Forrás: Napló-archív

120 km/h-s sebességgel közlekedett az a személyvonat, amelyik két embert is elütött szombat délután a bocskaikerti állomáson, derült ki többek között a vasárnapi Tényekből, amelyben több új részlet is elhangzott a tragikus balesettel kapcsolatban. Ahogy azt a Haon is megírta, egy személy a helyszínen életét vesztette, egy embert pedig súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

A Tények úgy tudja, a két férfi az állomáson várt a vonatra, információik szerint mindketten ittasak voltak. A peron szélén állva az egyikük elesett, a társa pedig éppen felsegítette, amikor a gyorsvonat megérkezett, és elsodorta őket. 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a hírműsornak elmondta, a megsérült férfi koponya-, mellkasi, végtag-, illetve belső sérüléseket szenvedett, traumatológiai osztályra szállították. A Tények legutolsó információi szerint a megsérült válságos állapotban volt.

Mint elhangzott, a mozdonyvezető látta, hogy a két férfi a peron szélén van, de már nem tudott megállni.

– Az InterCity a pályaszakaszra engedélyezett 120 km/h-s sebességgel haladt, a vészfékezés hatására is csak több száz méterre tudott megállni – tájékoztatta Váczi Viktor, a MÁV helyettes szóvivője a hírműsort, amely úgy tudja, 

a mozdonyvezetőt annyira megviselte a tragédia, hogy azonnali leváltást kért, és többnapos rehabilitációs szabadságra ment.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában