Szeszélyes nyár

2023.07.18. 15:33

Több mint tízezer háztartás maradt áram nélkül Hajdú-Biharban

Kedd estig is eltarthat a vihar okozta hibák javítása.

Hajnal László

Forrás: illusztráció / MW-archív

Váratlanul szakította ketté a kánikulát a hétfő esti vihar a vármegyében. A tomboló időjárás fákat, sátrakat és napernyőket csavart ki. A hajdú-bihari tűzoltókhoz éjfélig 317 bejelentés érkezett. Több háztartásban még kedden délelőtt sem volt áram.

Az Opusz Titász Zrt. a Haon megkeresésére közölte, a tegnap esti viharos időjárás következményeként Hajdú-Biharban több helyen alakultak ki üzemzavarok az áramszolgáltató hálózatán. A hibákat elsősorban a hálózatra dőlt fák okozták, szigetelők és több esetben oszlopok is eltörtek.

A középfeszültségű hálózatunkon 15 üzemzavar alakult ki, amelyben több mint tízezer ügyfelünk volt hosszabb-rövidebb ideig érintve. Kisfeszültségen több mint 200 hiba jelentkezett

 – mondta portálunknak Egyházi Nikoletta.

Az Opusz Titász Zrt. kommunikációs vezetője hozzátette, a vihar okozta üzemzavarokban elsősorban Bagamér, Debrecen, Bocskaikert, Hajdúsámson, Nyírábrány, Nyíradony és Nyírmártonfalva települések és azok térsége volt érintett. A középfeszültségű hibák javítását a szakemberek még az éjszaka folyamán megkezdték, és előreláthatóan kedd délutánig be is fejezik ezeknek a javítását. A kisfeszültségű hibák elhárítása is folyamatban van, mellyel előreláthatóan estére végeznek a kollégáink.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában