Ügyeleti hírek

2023.07.18. 08:50

Pokoli éjszakán vannak túl a hajdú-bihari tűzoltók, több száz bejelentés érkezett a vihar után

A rendőrök a hét első napján összesen hat személyt fogtak el.

Haon.hu

Rengeteg dolga volt a tűzoltóknak

Forrás: Napló-archív

Hétfő délután lecsapott a vihar Hajdú-Bihar vármegyére is. Éjfélig 317 bejelentés érkezett, melyből 203-at sikerült éjszaka felszámolni a tűzoltóknak - számolt be róla a katasztrófavédelem. A viharos idő nagyrészt Debrecen fáiban tett kárt, több fa kidőlt, elzárta az utakat, illetve a lehasadt faágak vezetéket szakítottak le, kerítéseket és lakóházakat rongálta meg. 

Kedden kora reggeltől meg sem állnak vármegyénk tűzoltói

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vármegyei szóvivője kedden reggel arról tájékoztatta a Haont, hogy a tűzoltók az éjszaka sem álltak meg, folyamatosan vonultak egyik helyszínről a másikra, munkájukat az önkéntes tűzoltók is segítették. 

Kiemelte, a bejelentések 75 százalékában volt szükség valóban tűzoltóra, és több olyan eset akadt, hogy mire a lánglovagok kiértek, addigra a lakosok megszüntették a viharkárokat. 

Kerítésre borult faág, leszakadt vezetékek nehezítették meg a körülményeket, de a jó hír az, hogy a viharos szélben senki sem sérült meg

 – fogalmazott a szóvivő. Hozzátette, a károk felszámolása jelenleg is zajlik. 

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amik súlyos sérüléssel végződtek - írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány hat személyt fogott el, közülük öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy embert a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök hat személyt állítottak elő, ebből két főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában