Ügyeleti hírek

2023.07.19. 08:55

Még szerda hajnalban is a hétfői vihar okozta károkat számolták fel a hajdú-bihari tűzoltók

A rendőrök 12 személyt fogtak el.

Haon.hu

Hatalmas pusztítást okozott a hétfői vihar

Forrás: Napló-archív

A hétfő délutáni viharkárok felszámolását kedden is folytatták a Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltók. A debreceni egységek mellett a környező települések tűzoltói is segítették a műszaki mentést a megyeszékhelyen. 91 területet számoltak fel, de a fakivágásokat és a lehasadó ágak eltávolítását még szerdára virradó hajnalban is folytatták. A legtöbb helyszínre a tűzoltók az áramszolgáltató szakembereivel közösen vonultak, hiszen a lehasadt faágak a vezetékekben is károkat okoztak - olvasható a katasztrófavédelem szerda reggeli összefoglalójában.

Két közlekedési baleset is történt Debrecenben délután. A Kishegyesi úton három jármű ütközött össze, a tűzoltók azokat áramtalanították, majd vonultak a Derék utcába is. Ott egy autó villanyoszlopnak ütközött, szintén a jármű átvizsgálást és az áramtalanítás végezték el a tűzoltók.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül négy könnyű, egy pedig súlyos sérüléssel végződött - írja police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány 12 személyt fogott el, közülük hét főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, három embert a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, két külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 10 személyt állítottak elő, ebből egy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában